Activiteiten


Totaal aantal activiteiten: 7

Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen.

Datum: zaterdag 28 april 2018 - zondag 28 oktober 2018
Tentoonstelling
Locatie: WIjchen
De eerste vier eeuwen van onze jaartelling maakten de zuidelijke helft van ons land deel uit van het Romeinse Rijk. In de tweede helft van de eerste eeuw, na de Bataafse opstand (69/70 na C.), brak er een periode van vrede aan (Pax Romana). De Romeinen legden legerplaatsen aan bij de grens en garandeerden rust en orde.

Bekijk activiteit

Stoomgemaal De Tuut gaat in vol bedrijf: er wordt gepompt als vanouds. De Tuut laat dan zien hoe het stoomgemaal het Land van Maas en Waal vijftig jaar lang heeft droog gehouden en daarmee de basis heeft gelegd voor de welvaart in het gebied. Samen me

Datum: zondag 13 mei 2018
Evenement
Locatie: Appeltern
De Tuut laat dan zien hoe het stoomgemaal het Land van Maas en Waal vijftig jaar lang heeft droog gehouden en daarmee de basis heeft gelegd voor de welvaart in het gebied. Samen met het Waterschap Rivierenland laat De Tuut zien hoe de techniek van honderd jaar geleden nog steeds voortleeft en een waarborg is voor de welvaart van nu.

Bekijk activiteit

Hap & Trap 3D

Datum: zondag 22 april 2018
Lezing
Locatie: Bergharen, Hernen en Leur
Op zondag 22 april organiseren de leefbaarheidsgroepen van Bergharen, Hernen & Leur ‘Hap & Trap 3D. Een vrolijke fietstocht waarbij ontmoeting en kennismaking met de gemeenschappelijke voorzieningen in de drie dorpen (3D) voorop staat. Onderweg zijn streekproducten te proeven. De route gaat langs locaties die ‘Open Huis’ houden zoals de Zandloper, basisschool Wingerd, Sportpark Schaarweide, basisschool Heilig Hart, de Mijlpaal, Woonzorgboerderij de Hagert en Driestroomhuis TOF.

Bekijk activiteit

Feestelijke seizoensopening

Datum: zaterdag 5 mei 2018
Evenement
Locatie: Appeltern
In dit jubileumjaar van het stoomgemaal vanaf deze dag: thematentoonstelling en boekje over 100 jaar De Tuut, en op deze dag premiere van film over de restauratie van De Tuut. Vanaf deze dag bent u weer 6 dagen per week, tussen 11:00 en 16:00 uur, van harte welkom bij De Tuut!

Bekijk activiteit

Nieuwe theatervoorstelling!

Datum: vrijdag 22 juni 2018 - zondag 1 juli 2018
Lezing
Locatie: Batenburg
‘OUD GOUD’ is de nieuwe theaterproductie van het Ruïnetheater Batenburg. Het stuk speelt in een bejaardentehuis of zoals de nieuwe directeur het noemt: een BVP (Bejaarden Verzamel Plaats). Met deze weinig vleiende benaming is zijn rol wel duidelijk. Zijn tegenhanger is Jolieke, de zuster, de verzorgende, die betrokken en warmhartig met haar mensen om gaat.

Bekijk activiteit