Inspiratiemiddag: 'Zet het Land van Maas en Waal op de kaart'


De Maas&Waal CultuurExpress organiseert op vrijdag 9 december 2016 een interessante inspiratiemiddag. Deze bijeenkomst start om 13.30 uur in Restaurant De Korenmolen, Bovendijk 6 te Maasbommel.

Vertegenwoordigers van overheden, het bedrijfsleven en erfgoedinstellingen laten zich door deskundigen inspireren over ontwikkelingskansen in Maas en Waal. Door samenwerking en door kruisbestuiving ontstaat een wereld vol mogelijkheden en verrassingen.

Programma Inspiratiemiddag vrijdag 9 december

******************************************************************

13.30 uur:  Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers.

13.45 uur: Welkomstwoord, door Arnold de Kock,voorzitter Maas&Waal CultuurExpress. Hij stelt de inleiders voor en de dagvoorzitter mw. prof. Dolly Verhoeven, hoogleraar Gelderse en Nijmeegse geschiedenis.

14.00 uur: “Erfgoed duurzaam goed. Ontwikkeling als buitenkans om het unieke karakter van Maas en Waal te versterken”, door Drs. Ferdinand van Hemmen, landschapshistoricus.

14.20 uur: “De bijzondere ligging van Maas&Waal in de rivierendelta van Nederland biedt extra mogelijkheden voor toerisme en recreatie”, door Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau voor toerisme Rivierenland.

14.40 uur: “Gezamenlijke activiteiten versterken de vrijetijdseconomie”, door Wim Hoezen, bestuursondersteuning Stichting Maasmeanders (gemeente Oss).

 14.55 uur: Pauze met een drankje en hapje

15.20 uur: “Maas&Waal biedt volop mogelijkheden voor de overheden, erfgoedinstellingen en het bedrijfsleven door maximale samenwerking, door Rob Ansen, bestuurslid Ondernemend Maas en Waal.

15.30 uur: “Door samenwerking op regionaal niveau kunnen de kleine musea een zonnige toekomst tegemoet zien”, door Liesbeth Tonckens, directeur bedrijfsvoering en adviseur beleid en communicatie van Erfgoed Gelderland.

15.45 uur: “Alle neuzen dezelfde kant op, recente ervaringen uit het Brabantse”, door René Kwant, regisseur Zuiderwaterlinie te ’s-Hertogenbosch.

16.00 uur: Pauze met een drankje en hapje

16.15 uur: Paneldiscussie en peiling. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen wordt gediscussieerd o.l.v. prof. Dolly Verhoeven. Per stelling vindt een peiling plaats onder de aanwezigen: rood: niet akkoord; groen: akkoord en blauw: ik wil meedenken en meewerken.

17.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel