Programma Maas en Waalse Molendag op 2 juni


Lees alles over het programma van de eerste Maas- en Waalse Molendag op zondag 2 juni aanstaande: www.openmaasenwaalsemolendag.nl

Er zijn verschillende fietstochten beschikbaar die langs de molens lopen. Er kan gekozen worden tussen een route die bovenlangs loopt in het land van Maas en Waal en één die onderlangs loopt. Klik op Fietsroute om deze routes te downloaden.

Bij iedere molen kan er deel genomen worden aan een prijsvraag met daaraan gekoppeld een prijs voor de beste inzender. Daarnaast komen alle inzendingen bij elkaar en wordt hieruit ook nog een winnaar getrokken.

Overzicht van de activiteiten per molen:

Tot Voordeel en Genoegen, Alphen
Van 14.00 uur tot 16.30 uur zingt het smartlappenkoor 't Anker. Bij voldoende belangstelling wordt er graan gemalen. Doorlopend rondleidingen door de molen

De Beatrixmolen, Winssen
De muziekgroep de "Amaretto's komen de molendag opluisteren. De kinderen kunnen lekker springen op het kasteelluchtkussen dat bij de molen opgesteld wordt.De hele dag door zijn er maaldemonstraties. Tevens worden er pannekoeken gebakken en is er koffie, thee e.d.

De Hernense molen, Hernen
Geldersch Landschap plaatst een kraam met natuurproducten uit eigen streek. Een accordionist zal gedurende de dag gezellige deuntjes spelen. De hele dag koffie, thee e.d. Bij voldoende belangstelling wordt er graan gemalen.

Korenmolen Dreumel, Dreumel
Tussen 11.00 en 12.00 uur treedt het visserskoor uit Heerewaarden op. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er een mogelijkheid voor de kinderen om zich te laten schminken. Van 13.00 tot 16.00 uur ponyrijden voor kinderen tot 10 jaar. Regelmatig rondleidingen door de molen. De hele dag koffie, thee e.d. met vers gebakken wafels. Daarnaast nog diverse activiteiten.

De Drie Waaijen, Afferden

De Wielewaal, Beneden Leeuwen
Bij voldoende belangstelling worden er maaldemonstraties gegeven, ook bij weinig wind. De hele dag door worden er pannekoeken gebakken en is er koffie, thee e.d.
Heemkunde vereniging Leeuwen zal aanwezig zijn met het volgende programma:
Op panelen foto's en publicaties over de molens van Boven-Leeuwen en Beneden-Leeuwen. Uitreiken van een relatieschets tussen de twee voornoemde molens. Uitgeven van de nieuwste nieuwsbrief van Heemkundevereniging Leeuwen. Er is een routebeschrijving verkrijgbaar van een recreatieve wandeltocht van ca. 5 km. Tussen 11.00 en 12.00 uur treedt de Harmonie Koning Willem-III op. Tussen 13.30 en 15.00 uur treedt de muziekband Da Capo (8 man) op. Deze laatste twee activiteiten vervallen bij slecht weer omdat de instrumenten niet nat mogen worden.

Korenmolen Maasbommel, Maasbommel
Tijdens de Maas en Waalse Molendagen is er muziek, een vlaaienbakker en zijn er rondleidingen. In de langsliggend restaurant is er een speciaal menu met molenbrood. In de molen is koffie verkrijgbaar en zijn er bankjes op de stelling om te genieten van het uitzicht op de Maas.