Zondag 15 september - een boeiende dag met erfgoed: 11 tot 5 uur


Aanstaande zondag is het Open Monumenten Dag in Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt. Grijp de kans om achter de voordeur van onze monumenten te kijken. Bekijk de folder en maak uw keuze uit het ruime aanbod.

U kunt kiezen uit 7 kerken, 3 musea, 3 molens en 4 historische boerderijen. Maar er is meer! Zoals de scheidingswallen en de Romeinse wachtpost van Heumensoord of een lezing over Jan J. Luden in het Marishuis. In Overasselt kunt u zich laten vervoeren per huifkar naar de Lage Hof, de Garstkamp en de molen Zeldenrust. In Nederasselt kunt u het uurwerk in de kerktoren bekijken of natuurgebied Kadans bezoeken.

            

Dit is maar een greep uit het programma. Er is nog veel meer. Het Sint Georgius Gilde treedt op in Heumen en Malden. Het gilde Sint Salvator Mundi toont zijn gildezilver in Ons Huis.

Het volledige programma staat in de folder (gratis) en programmaboekje (1 euro). Deze zijn op diverse adressen verkrijgbaar. Bezoek ook de website van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen op www.erfgoedheumen.nl.

Wat is er nog meer? Er zijn infostands op het dorpsplein van Overasselt en andere plaatsen. Tal van erfgoedinstellingen presenteren zich met bijvoorbeeld foto’s van vroeger, stamboomonderzoek, archeologie en het Kroonwerk Coehoorn. Er zijn streekproducten te koop.

Maak uw keuze.
U bent van harte uitgenodigd.

Comité OMD